Scrie-ți viitorul! – EXPLORAȚI ȘI INSPIRAȚI: DRUMUL CĂTRE SUCCESUL PERSONAL ȘI PROFESIONAL

Centrul Bucuriei continuă cu a doua ediție a proiectului “Scrie-ți viitorul!”


     Centrul Bucuriei revitalizează inițiativa de succes de anul trecut, continuând cu a doua ediție a proiectului “Scrie-ți viitorul!”, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda pentru Tineret.
Această nouă etapă, ce se va derula între luna mai și octombrie, se adresează tuturor tinerilor dornici să se implice în activitățile proiectului.

     “EXPLORAȚI ȘI INSPIRAȚI: DRUMUL CĂTRE SUCCESUL PERSONAL ȘI PROFESIONAL” este motto-ul din acest an al proiectului “Scrie-ți viitorul!”, care reprezintă o intervenție esențială în viața elevilor pentru a-i sprijini în perioada de tranziție de la școală la etapa următoare a vieții lor. În această fază complexă și plină de incertitudini, obiectivul principal este de a oferi tinerilor suport și resurse esențiale pentru a-i ghida în identificarea direcției potrivite pentru ei înșiși. Prin furnizarea de instrumente practice și orientative, se urmărește reducerea confuziei și incertitudinței și oferirea elevilor încrederea și claritatea necesare în alegerea drumului lor viitor. Pornind de la explorarea și dezvoltarea potențialului personal și profesional al tinerilor, proiectul oferă oportunități pentru auto-descoperire, clarificare a obiectivelor și înțelegerea opțiunilor disponibile.

Proiectul abordează o gamă variată de subiecte practice, de la elaborarea unui CV sau a unui plan de carieră, până la participarea la ateliere și sesiuni de formare despre prevenirea consumului de droguri sau a fenomenului de bullying. Astfel, tinerii învață despre riscurile și consecințele unor comportamente nedorite, își dezvoltă reziliența și dobândesc abilități practice pentru a face alegeri informate și sănătoase în viața de zi cu zi.

Aceste activități nu doar că le oferă tinerilor instrumentele necesare pentru a face față provocărilor viitoare, dar îi și motivează să-și atingă potențialul maxim și să aducă o contribuție pozitivă la societate, devenind astfel agenți activi ai propriei lor reușite și promovând schimbări pozitive în comunitatea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *