Obiective

Asociația “Centrul Bucuriei” este o organizație care a luat naștere dintr-o dorință profundă de a face o diferență în lumea în care trăim. Membrii fondatori au pornit în acest demers cu o viziune clară și cu principii și valori puternice, care să îi ghideze în acțiunile lor. Aceștia au înțeles faptul că, pentru a face o schimbare în lume, trebuie să începi cu propria comunitate și să acționezi la nivel local.

Astfel, asociația s-a născut din dorința de a contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea comunității în care trăiesc membrii săi.

Această organizație non-guvernamentală își propune să aducă o schimbare pozitivă în viața oamenilor din comunitate prin implicare activă și prin promovarea valorilor și principiilor care îi ghidează, să ofere oportunități și soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea, inclusiv cele legate de sănătate, educație, cultură și mediu.

Într-o lume în care individualismul și egoismul sunt din ce în ce mai răspândite, Asociația “Centrul Bucuriei” este un exemplu de solidaritate și de implicare activă în viața comunității. Membrii acestei organizații au înțeles faptul că, pentru a face o schimbare în lume, trebuie să acționezi și să fii parte a soluției, nu a problemei. Astfel, prin munca lor și prin implicarea activă în comunitate, își aduc contribuția la construirea unei lumi mai bune și mai echitabile pentru toți oamenii.

Misiunea asociației

Misiunea “Centrul Bucuriei” este să creeze un mediu incluziv și empatic, concentrându-se pe promovarea dialogului interdisciplinar, intercultural și social în comunitatea noastră. Ne angajăm să cultivăm conștiința și atitudinea civică, în special în rândul tinerilor, încurajându-i să-și asume responsabilitatea față de problemele sociale prin programe și activități adaptate nevoilor lor.

Ne propunem să oferim activități educative, de dezvoltare personală și recreative pentru copiii de toate vârstele, creând un spațiu în care fiecare copil să se simtă susținut și încurajat să-și descopere și să-și dezvolte potențialul.

În același timp, ne concentrăm pe prevenirea și reducerea marginalizării și excluderii sociale, luptând pentru o societate mai inclusivă și echitabilă. Promovăm egalitatea de gen, vârstă, apartenență și șanse, în timp ce susținem și apărăm drepturile omului în toate formele lor.

Suntem dedicati promovării și realizării de activități multiculturale, în care diversitatea este valorizată și celebrată. Încurajăm schimbul de cunoștințe și tradiții, construind punți între diferitele culturi și comunități.

De asemenea, ne implicăm în promovarea și dezvoltarea unor programe ecologice pentru conștientizarea populației cu privire la efectele schimbărilor climatice. Ne dorim să educăm și să inspirăm oamenii să adopte practici mai sustenabile și să devină cetățeni responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător.

În esență, misiunea noastră la “Centrul Bucuriei” este să construim o comunitate în care diversitatea este prețuită, iar fiecare individ se simte acceptat, sprijinit și încurajat să contribuie la o societate mai bună și mai echilibrată.