JUNIOR ART

 Proiectul Junior ART, ediția a II-a, a continuat un proiect de succes și apreciat, aducând totodată noi tendințe culturale în rândul copiilor din zone cu acces redus la activități culturale. Obiectivele principale au fost creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea capacității de comunicare și cooperare, precum și stimularea interesului pentru artă și creație în rândul copiilor. Prin abordarea integrată a copilului și a nevoilor lui, am urmărit diminuarea obstacolelor care împiedică participarea la actul cultural și transformarea acestuia într-un mediu atractiv și de calitate.

Proiectul a fost compus din mai multe puncte cheie care a dus catre un impact si un rezultat deosebit. In primul rand organizarea unui concurs de arte vizuale la nivel județean „Junior ART” a fost o inițiativă de succes care a reunit tineri talentați din județul Sibiu. Evenimentul a oferit elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal o platformă pentru a-și explora creativitatea artistică și a-și împărtăși viziunea asupra lumii. Prin expoziții, jurizări și o ceremonie de premiere, concursul a promovat artele vizuale, a stimulat inovația și a încurajat incluziunea socială. Un alt punct important al proiectului a fost reprezentat de atelierele “Micul Artist” care au fost îndreptate către copiii din medii defavorizate oferindu-le acestora  oportunități de a se exprima prin artă, încurajându-le dezvoltarea personală și creativitatea. Activitățile desfășurate au stimulat imaginația și au contribuit la îmbunătățirea încrederii în sine, oferindu-le un cadru în care să colaboreze și să se exprime liber. Artiști locali au împărtășit copiilor tehnici din diverse domenii, de la webdesign și pictură, la artizanat și restaurare, stimulându-le creativitatea și curiozitatea prin experiențe de învățare practică. Activitățile culturale au continuat cu participarea copiilor la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu, unde au urmărit spectacole interactive, întâlnind eroii din poveștile românești și trăind atmosfera vibrantă a teatrului. De asemenea, au învățat învățăturile fabulelor lui Jean de La Fontaine prin spectacolul „Greierelul Aproape Faimos!” la Teatrul GONG Sibiu. În final, am descoperit patrimoniul material și imaterial vizitând Muzeul în Aer Liber, cea mai importantă instituție etnologică din România și cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

https://sibiuindependent.ro/2024/09/10/proiecte-de-impact-prin-agendele-judetene-o-vara-plina-de-creativitate-si-realizari-remarcabile-pentru-asociatia-centrul-bucuriei