CONCURSUL JUDEȚEAN JUNIOR ART

CATEGORIA ARTE VIZUALE

REGULAMENT DE PARTICIPARE

Organizatori:

Asociația Centrul Bucuriei în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Școala Gimnazială Cristian și Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale, Sibiu.

Acțiune cofinanțata de Consiliul Județean Sibiu.

Acest proiect se adresează elevilor (primar, gimnazial și liceal) din județul Sibiu.

Calendarul activităților:

ETAPA I

 • 1 – 10 iunie 2024: Înscrierea elevilor
 • 11-14 iunie 2024: Expoziția lucrărilor la Școala Gimnazială Cristian, loc. Cristian, jud. Sibiu

ETAPA II

 • 17-30 iunie 2024: Jurizarea lucrărilor de către o comisie specializată, pentru cele trei categorii: primar, gimnazial și liceal
 • 1 – 31 iulie 2024: Publicarea lucrărilor în mediul online și contorizarea voturilor publicului

ETAPA III

 • 1- 16 august 2024: Prezentarea celor mai bune lucrări și desemnarea câștigătorilor
 • 21 august 2024: Premierea și expunerea lucrărilor la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale Sibiu

Condiții de participare:

 1. Tematica lucrărilor trebuie să fie în concordanță cu una dintre categoriile promovate de Asociația Centrul Bucuriei: Combaterea bullyingului și a violenței, Prevenirea consumului de substanțe interzise, Reducerea discriminării, Promovarea incluziunii și a diversitățiiEgalitatea de șanse
 2. Lucrările trebuie să se încadreze în categoria arte vizuale – desen, pictură, sculptură, creație handmade, design, etc. Participanții sunt responsabili de autenticitatea și originalitatea lucrării.
 3. Pot fi realizate pe orice suport (hârtie, sticlă, ceramică, lemn etc.) și în orice tehnică (colaj, grafică, pirogravură, etc.). Asociația pune la dispoziție (într-un număr limitat) materiale auxiliare pentru realizarea expoziției (rame/șevalete), dar recomandăm fiecărui participant să acorde atenție modalității de expunere și de protejare a lucrării.
 4. Fiecare lucrare trebuie să fie realizată individual și să aibă o etichetă, cu numele elevului, clasa, școala și titlul lucrării.
 5. Lucrările trebuie să fie însoțite de fișa de înscriere (ce conține in mod obligatoriu acordul dreptului de publicare, acordul GDPR, acord parental de participare la concurs pentru participanții minori ). Acestea pot fi înscrise în concurs de profesorul coordonator sau de părintele elevului.
 6. Nu există un număr minim sau maxim de lucrări care pot fi înscrise în concurs.
 7. Toate lucrările vor fi expediate sau depuse direct la adresa Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale, str. Oțelarilor, nr. 48, Sibiu.
 8. Lucrările nu vor fi returnate participanților.
 9. Termenul limită de primire a lucrărilor este 10 iunie 2024.
 10.  Câștigătorii (elevii și profesorii coordonatori) vor fi premiați (locul I, II, III și mențiuni). Numărul de premii va fi hotărât de Juriu, în funcție de valoarea artistică a concurenților.
 11. Diplomele vor fi înmânate în cadrul festivității de premiere sau pot fi ridicate de la sediu.
 12. Criteriile de jurizare includ adecvarea la temă, originalitatea, impactul mesajului transmis, valoarea instructiv-educativă a acestuia, viziunea artistică și complexitatea.
 13. Toate datele menționate mai sus, se pot modifica, organizatorii concursului având obligația de a anunța în prealabil pe site-ul asociației www.centrulbucuriei.ro orice eventuale modificări survenite în regulamentul de concurs.
 14. Deciziile Juriului sunt unice şi definitive, nu se admit contestații.

Nota! Nu se percep taxe de participare.

Pentru înscrieri, completează fișa de înscriere de mai jos și trimite-o împreună cu lucrarea sau pe adresa de email: centrulbucuriei@gmail.com

fisa-de-inscriere-concurs-Junior-ART-1Download

regulament-concurs-Junior-ARTDownload

afis-concurs-Junior-ART-1Download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *