Galerie Fii ECO!

In cadrul campaniei FII ECO! desfășurate pentru elevii din Școala Gimnazială Bârghiș și SOS Satele Copiilor- Agnita, aceștia au fost informați despre importanța unui mediu curat cu o amprentă antropică minimă.

Responsabilitatea este în sarcina fiecăruia dintre noi pentru îmbunătățirea calității vieții, dar și pentru a lăsa moștenire generațiilor viitoare!

În cadrul celei de-a doua campanii “FII ECO!!!”, am avut ocazia să descoperim împreună importanța colectării selective a deșeurilor și să învățăm despre categoriile deșeurilor reciclabile. Am înțeles că reciclarea este o modalitate importantă prin care putem contribui la protejarea mediului înconjurător și la reducerea impactului negativ al deșeurilor asupra planetei noastre.

De asemenea, am discutat despre acțiunile pe care le putem întreprinde la nivel individual și colectiv pentru a fi mai eco și a proteja mediul înconjurător. Am învățat că chiar și cele mai mici gesturi pot face o diferență mare, cum ar fi reducerea consumului de apă sau energie electrică și evitarea utilizării de produse de unică folosință.

Pentru a încuraja creativitatea și imaginația copiilor, am lansat o provocare de a reda imaginea planetei preferate. Copiii au fost încurajați să folosească materiale reciclabile pentru a crea lucrări de artă care să reprezinte planeta lor preferată. Această activitate a demonstrat că reciclarea poate fi și distractivă și că putem crea lucruri frumoase și utile din deșeurile pe care le colectăm.

În final, Terra ne-a reamintit faptul că este indispensabilă, unică și vie și că este datoria noastră să o protejăm și să o păstrăm într-o stare bună pentru generațiile viitoare. Prin intermediul acestei campanii, am reușit să educăm copiii cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și să îi încurajăm să acționeze în mod responsabil și sănătos pentru planeta noastră.