COMUNICAT DE PRESĂ PROIECT „SCRIE-ȚI VIITORUL!”

    Începând cu luna mai, Asociația Centrul Bucuriei va implementa prima ediție a proiectului Scrie-ți viitorul!, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda de Tineret.

    Echipa de proiect a Asociației Centrul Bucuriei și-a dorit realizarea unui proiect prin care să ajute la planificarea carierei pentru tineri. Acest plan începe încă din copilărie și continuă pe tot parcursul vieții, părinții și cadrele didactice contribuind semnificativ în aceste alegeri, iar încrederea în sine şi autonomia sunt unele dintre cele mai importante premise pentru cei care se gândesc la o carieră de succes.

    Astfel, prin proiectul propus, se dorește implicarea tinerilor în direcția responsabilizării lor prin activități de voluntariat, acțiuni în spirit civic, acțiuni din sfera ecologică, acțiuni sportive, de orientare a carierei și de identificare a patrimoniului local ce vor permite acestora să își aducă propriul aport la construirea unei societăți bazate pe sustenabilitate și pe asumarea fiecărei decizii cu impact la nivel social.

    Oferirea de resurse tinerilor care sunt la început de drum, este un comportament pro-activ ce devine model și resursă pentru tinerii, având o contribuție durabilă și pozitivă în viața socială și profesională a acestora.

    Proiectul se implementează în perioada mai – octombrie 2023, beneficiarii fiind elevii Centrului Multifuncțional de pe strada Podului Sibiu și din Școala Gimnaziala Bârghiș și este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.